4.Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu

4.Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu -Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Dr. Karakaya: -İncelenen 4 örgütten 3ünün ortak özelliği liderlerinin aile büyükleri olması


ANTALYA (A.A) - Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Dr. Musa Karakaya, İncelenen 4 örgütten 3ünün ortak özelliği liderlerinin aile büyükleri olması dedi.
     Antalyada düzenlenen 4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu kapsamında düzenlenen Örgütlü suçlar ve mücadele yöntemleri başlıklı oturumda konuşan Emniyet Amiri Dr. Musa Karakaya, Organize suç örgütleri profili: Erzurum örneği isimli sunumunda, Erzurumda 2007 ve 2012 yılları arasında faaliyet gösteren 4 organize suç örgütünün soruşturma evraklarını incelediklerini söyledi. Karakaya, İncelenen 4 örgütten 3ünün ortak özelliği liderlerinin aile büyükleri olması. 3 örgütteki üyelerin aile yapıları kuvvetli ve katı bir hiyerarşik aile yapısına sahip dedi.
     Karakaya, mahalle arkadaşlığı etrafında oluşan dördüncü suç örgütünde ise milliyetçilik bağının çimento işlevini gördüğünü vurguladı. Karakaya, dördüncü örgütün milliyetçilik unsurunu kullanarak kendilerini halkın yardımına koşar gibi gösterip, suç faaliyetlerini gizlediğini dile getirdi. Karakaya, Erzurumdaki suç örgütlerinde haraç alma, sigara kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı gibi suç türlerine rastlanmadığını, devlet görevlilerinin örgüte katılımı ve yardımının da bulunmadığını anlattı.
     Sempozyumda ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünden Dr. Ahmet Güler ve New England Üniversitesinden Dr. Bahadır Akçamın hazırladığı Organize suçlarla mücadelede yeni bir strateji benimsenmesi başlıklı sunumu da değerlendirildi.
     Sunumu yapan Güler, toplumun artık sert polislik yerine insancıl, insan haklarına uygun modern yaklaşımların benimsenmesini istediğine dikkati çekti. Güler, bu isteğin polisteki değişimi zorlayan toplumsal baskı noktası olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 4.Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER