4. Üniversite Teşkilatları İstişare Toplantısı

4. Üniversite Teşkilatları İstişare Toplantısı


TOKAT (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi tarafından 4. Üniversite Teşkilatları İstişare Toplantısı yapıldı.
     Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, dünya ve Türkiyedeki gelişmelerle birlikte yüksek öğretim sistemine, üniversitelere ve sendikal gelişmelere ilişkin konuları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini paylaşmak için 4. Üniversite Teşkilatları İstişare Toplantısı yapıldığı kaydedildi.
     Toplantıda, Gaziosmanpaşa Üniversitesi temsilcisi Kadir Önderin üniversite çalışanlarının sorunları ve beklentilerini içeren bir dosya sunduğu bildirildi.
     Toplantı sonunda açıklanan 29 maddelik sonuç bildirisinde şu ifadelere yer verildi:
     Akademisyenlerin maaş ve ücretleri, kendi konumundaki kamuda çalışan uzman yardımcısından daha düşük düzeydedir. Bu ayıba son verilerek, akademik personelin, bilimsel üretim yapmasını destekleyecek mali ve idari imkanlar biran önce harekete geçirilmelidir. Akademisyenlerin proje ve çalışmalarından dolayı yapılan döner sermaye kesintileri azaltılmalıdır. Öğretim elemanlarının daha fazla akademik çalışmalara zaman ayırmasını sağlamak için maaşları artırılarak ders saatleri azaltılmalıdır. Araştırma görevlilerinin istihdam ve ücretlerine ilişkin sorunlar giderilmeli, kadro ve derece sınırlaması uygulamasına son verilmelidir. Askerlik görevini yapmayan akademisyenlerin askerliklerini üniversiteler bünyesinde yapabilmelerine imkan sağlanmalıdır.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 4. Üniversite Teşkilatları İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER