4. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi

4. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi ÇOMÜde düzenlenecek


ÇANAKKALE (A.A) - 4. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) düzenlenecek.
     ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Özdemir, Kongre Düzenleme Kurulu adına yaptığı açıklamada, ilki 2006 yılında ODTÜ tarafından düzenlenen Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresinin 4üncüsünün 5-8 Eylül tarihleri arasında ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Polimer Bilim ve Teknolojisi Derneğinin işbirliğinde yapılacağını bildirdi.
     Tarihin ve kültür mirasının aynası olan Çanakkalenin bilim yuvası olan ÇOMÜ ile bir bütünlük oluşturduğuna işaret eden Özdemir, kongreyle ilgili şu bilgileri verdi:
     Üniversitemiz gerçekleştirmiş olduğu kongrelerle bilime verdiği önemi ortaya koymaktadır. Kongrede, yaşantımızın vazgeçilmezi olan polimerler ile ilgili sıcak değişim ve gelişmelerin, değerli bilim insanları, öğrenciler ve sanayiciler birlikteliğinde ortaya konulması ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Kongreye yaklaşık 400 akademisyen katılmakta olup 3 günlük süre zarfında 73 tanesi sözlü, 249 tane poster olmak üzere toplam 326 bildiri tartışılacaktır. Bu sayı bu zamana kadar yapılan kongreler için rekor bir sayıdır. Kongreye kendi alanlarında birer otorite olan yurtdışından 3, yurtiçinden de 5 öğretim üyesi çağrılmış olup, kongreye katılan öğretim elemanları bu 8 öğretim elemanının bilgi ve görgülerini dinleme fırsatı bulacaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 4. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER