4 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu

4 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu -Muğla, Aydın, İstanbul ve İzmirde eş zamanlı yapılan operasyonda, 27 kişi gözaltına alındı


MUĞLA (A.A) - Muğla, Aydın, İstanbul ve İzmirde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 27 kişi gözaltına alındı.
     Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında çalışma başlattı. Yaklaşık 9 ay süren çalışma kapsamında, gerekli delillendirme faaliyetleri tamamlanarak Muğlanın Bodrum, Marmaris ve Milas ilçeleri ile Aydın, İstanbul ve İzmirde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
     Operasyonda, A.B, R.K, N.E, S.B, E.M, H.D, M.B, E.G, S.G, Y.Y, F.E, R.S.A.A, H.T, T.I, S.T, A.D, A.B, S.A, H.D, O.Y, İ.İ, A.S, Y.G, F.S, O.C, M.L.C ve İ.B. gözaltına alındı.
     Çalışma sürecinde farklı sahil kentlerinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 331 göçmenin de yakalandığı öğrenildi.
     Öte yandan çalışma süresince suç örgütünün deşifre edilebilmesi ve eylemlerin delillendirilebilmesi amacıyla çeşitli tarihlerde ara operasyonlar yapıldığı, operasyonlarda kaçakların sevkinde kullanıldığı tespit edilen 12 tekne ile 3 araca el konulduğu, kaçakların sevkıyatlarını gerçekleştiren 15 kişinin tutuklandığı bildirildi.
     Gözaltına alınanların Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 4 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER