4 Eylül Sanayi Sitesinde yapılacak yeni

4 Eylül Sanayi Sitesinde yapılacak yeni iş yerlerinin temeli atıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Eski Sanayi Sitesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak dükkanlara alternatif olarak 4 Eylül Sanayi Sitesinde yapılacak 154 iş yerinin temeli, törenle atıldı.
     Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kentsel dönüşümün önemine dikkati çekti. Yıkık, virane, eskimiş ve mutlak surette yenilenmesi gereken alanların, kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde, zamanın ihtiyaçlarına göre insanların hizmetine sunulmasının önemini vurgulayan Ürgüp, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye çapında çok iddialı, beğenilen bir projedir dedi.
     4 Eylül Sanayi Sitesinde 154 dükkan yapacaklarını belirten Ürgüp, Bir kısmı Özel İdarenin arsalarına, bir kısmı belediyenin arsaları üzerine yapılacaktır. Tabii ki eski sanayinin kiracılarının birinci planda buraya taşınması esastır. Kiracılardan bir miktar yer arttığı zaman, bu defa hiçbir yere üye olmayan küçük iş yerleri var, onları yönlendireceğiz. Bu dükkanların yaklaşık 60 bin lira civarında bedeli olacak diye konuştu.
     Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi veren Ürgüp, Eski Sanayi alanında, bodrumlarıyla, otoparklarıyla, 300 bin metrekareyi bulan büyük bir inşaat alanı var. Ve burada trilyonlarla ölçülebilen maddi varlıklar ortaya çıkacak. Bir AVM, bir 5 yıldızlı otel, rezidanslar ve normal dairelerle birlikte 13-14 yapıdan oluşan bu alan inşallah gerçekleşecek dedi.
     Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise Eski Sanayi Sitesinin kaldırılmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, Sanayi şehrin içinde kalmıştır. Bu nedenle de kaldırılması doğrudur. Ancak esnaflarımızın mağdur edilmeden buranın boşaltılması daha doğru olacaktır. Belediye başkanımızla bu konuda gereken her şeyi görüştük. Kendisine Sivasa yaptığı bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Ürgüp ve Köksal, birlikte butona basarak iş yerlerinin temelini attı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 4 Eylül Sanayi Sitesinde yapılacak yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER