4 Aralık Dünya Madenciler Günü

4 Aralık Dünya Madenciler Günü -Amasya Eski Çeltek Kömür İşletmesi Müdürü Arabacı: -Dünyanın en zor ve en riskli mesleklerinden biri madencilik


AMASYA (A.A) - Amasya Eski Çeltek Kömür İşletmesi Müdürü Rıza Arabacı, Dünyanın en zor ve en riskli mesleklerinden biri madencilik dedi.
     Arabacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatlarını ülke ekonomisine katkı sağlamak için kaybeden tüm maden şehitlerinin, kanını canını ortaya koyarak maden üretmeye devam eden tüm madencilerin ülkenin gelişmesinde alın terinin bulunduğunu vurguladı.
     Madencilerin amacının, yer altı kaynaklarını insanlığın hizmetine sunmak olduğunu ifade eden Arabacı, Dünyanın en zor ve en riskli mesleklerinden biri madencilik. Vefakar ve cefakar maden mühendisleri ile maden işçileri, canlarını hiçe sayarak yerin metrelerce altında, gece, gündüz demeden ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyor. Maden şehitlerimizi saygıyla anarken, tüm madencilerimizin ve çok değerli ailelerinin, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutlarım dedi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER