35 bin kilometre pedal çevirdiler

35 bin kilometre pedal çevirdiler -Fransada 8 kişinin kurduğu grup, 2009 yılından bu yana bisikletleriyle 26 ülke gezerek 35 bin kilometre pedal çevirdi -Grup, Ordu Bisiklet Safari Grubu ile bir araya geldi ve bisikletlerini t


ORDU (A.A) - Fransada 8 kişinin kurduğu grup, 2009 yılından bu yana bisikletleriyle 26 ülke gezerek 35 bin kilometre pedal çevirdi.
     Zarmalouloux Grubu, iki sene boyunca çalışarak para biriktirdi. Daha sonra 09.09.2009 tarihinde yola çıkan grup, toplamda 26 ülkeyi ziyaret edip, 35 bin kilometre yol aldı. Değişik ülkeleri görmek ve farklı kültürleri tanımak için pedal çeviren grup, aynı zamanda ihtiyaçlarını gidermek adına yollarda şarkı söyleyip akrebotik gösteri yapıyor.
     Grup adına AA muhabirine açıklama yapan Jan Jedrzejenski, uçaklarla seyahat etmek yerine bisikletlerle gezmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, Değişik ülkeleri, farklı kültürleri görmeyi amaçladık. Bundan dolayı da mutluyuz dedi.
     Yoldaki maddi giderlerini sağlamak adına yola çıkmadan önce iki yıl boyunca para biriktirdiklerini anlatan Jedrzejenski, Gittiğimiz ülkelerde şarkı söylüyoruz, gösteri yapıyoruz. Bu şekilde de ihtiyaçlarımızı gideriyoruz diye konuştu.
     Jedrzejenski, Türkiyeye daha önce gelmediğini ve Türkiyeyi çok beğendiğini kaydetti.
     Meksikalı Phenelope Guevara ise bisikletle farklı ülkeleri gezebilmenin keyifli olduğunu ifade etti.
     Grubu Orduda ağırlayan Ordu Bisiklet Safari Grubunun üyesi Cengiz Türkel, konuklarını ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
     Fransadan gelen konuklar ile dün bir araya geldiklerini anlatan Türkel, Ordu Bisiklet Safari Grubu olarak kendileri ile buluştuk. Dün akşam Orduya geldiler ve bisikletlerinin tamirleri yapıldı. Yarın da Çambaşı Yaylasına bir gezi programımız olacak ifadelerini kullandı.
     Zarmalouloux Grubunun, Ordudan Samsuna ve daha sonra İstanbula doğru pedal çevirecekleri, yaklaşık beş ay içerisinde de turu tamamlamayı planladıkları öğrenildi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 35 bin kilometre pedal çevirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER