32. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat

32. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali -Festivalin ikinci gününde karakucak güreşleri yapıldı


ARTVİN (A.A) - Artvin Valiliği ile Artvin Belediyesince düzenlenen 32. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivalinin ikinci gününde karakucak güreşleri yapıldı. Güreşlerde başpehlivanlığı Gürcistan uyruklu Elizbar Odikadze kazandı.
     Kafkasör Yaylasında düzenlenen ve 12si Gürcistandan olmak üzere toplam 68 sporcunun katıldığı güreş müsabakaları, 9 kategoride yapıldı.
     Güreşlerde, 45-50 kiloda Rizeden Abdullah Kesimal, 50-55 kiloda Artvinden Sezgin Pişmişoğlu, 55-60 kiloda Rizeden Sinan Taşkan, 60-65 kiloda Artvinden Abdi Zurnacı, 65-70 kiloda Erzurumdan Fırat Altunışık, 70-75 kiloda Erzurumdan Celal Del, 75-80 kiloda Gürcistan uyruklu Sagasvili Gena, 80-85 kiloda Erzurumdan Ahmet Bilici birinci oldu. Başpehlivanlığı ise Gürcistan uyruklu Zuviyad Metrevelliyi yenen Gürcistan uyruklu Elizbar Odikadze kazandı.
     Güreşlerde başpehlivana bin 200 lira, kategorilerinde dereceye giren sporculara ise toplam 5 bin 650 lira para ödülü ile madalya verildi.
     Festival kapsamında Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Buzağı Teşvik Güzellik Yarışması da düzenlendi.
     Toplam 34 buzağının katıldığı yarışmada Ardanuç ilçesinden Tuncay Bilginin buzağısı birinci seçildi. Yarışmada ilk üçe giren buzağı sahiplerine tam, yarım ve çeyrek altın ile 3 çuval yem verildi.
     Müsabakaları, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Arif Hikmet Çakır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, davetliler ile çok sayıda vatandaş izledi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Asena Akçay
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber 32. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER