30. Aksaray

30. Aksaray-Ihlara Kültür ve Turizm Festivali -4 gün sürecek festivalde çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek


AKSARAY (A.A) - Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aksaray-Ihlara Kültür ve Turizm Festivali 5-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
     Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde kutlama programı belli oldu.
     5 Temmuzda başlayacak festivalin birinci günü mahalli sanatçılar Zülfikar Kılıç Menderes Elçin, Özcan Elçin, Murat Şimşek ve Zafer Güloğlu Hükümet Meydanında konser verecek.
     Festivalin ikinci günü Belediye önünden başlayacak festival yürüyüşü yapılacak. Resim, el sanatları sergileri açılacak, sanatçı Orhan Hakalmaz konser verecek.
     Festivalin üçüncü günü 7 Temmuzda Kılıçaslan Parkında Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Spor gösterisi ve yöresel oyun gösterileri gerçekleştirilecek. Aynı gün Hükümet Meydanında sema programı ile Ahmet Özhan konseri ve havai fişek gösterileri yapılacak.
     Festivalin dördüncü gününde ise geleneksel olarak Ihlara Vadisinde yürüyüş yapılacak. Mahalli sanatçıların konserleriyle devam edecek festival kutlamalarında sanatçı Ferhat Göçer de sevilen şarkılarını seslendirecek.
     Festival kutlamaları kapsamında Karakucak Güreş Yarışmaları, futbol turnuvaları ile mahallelerde Mahallede Şenlik Var programları düzenlenecek.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Metin Bolat

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER