30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Kozan Belediyesi Başkanı Özgan, mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
     Özgan, Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde kazanılan zaferin, Anadolunun ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağladığını kaydetti.
     26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustosta zaferle taçlandırılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu belirten Özgan, şunları kaydetti:
     30 Ağustos Zafer Bayramı, her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı tüm dünya milletlerine örnek olacak bir destan. Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde kazanılan bu zafer, Anadolunun ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağlamış ve büyük Türk milleti emsalsiz bir destanla bağımsız ve özgür yaşama arzusunu, vatan toprağını işgal edenlere hak ettikleri dersi vererek göstermiştir. Tarihin ender kaydettiği destanlardan biri olan Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi, Anadolu topraklarının ilelebet Türk yurdu olarak tescil edilmesini sağlamıştır. 30 Ağustos, Türk milletinin gücüne, iradesine ve azmine inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesi olmuştur.
    
     Muhabir : Volkan Varan
     Yayıncı : İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER