30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -Türk milleti, Birinci Dünya Savaşının ardından topraklarının işgal edilmesi üzerine, al bayrağın altında toplanarak bağımsızlık mücadelesi vermiş ve yeni bir devlet kurmuştu


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Türk milleti, Birinci Dünya Savaşının ardından topraklarının işgal edilmesi üzerine, al bayrağın altında toplanarak bağımsızlık mücadelesi vermiş ve yeni bir devlet kurmuştur dedi.
     Belediye Başkanı Akkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli mücadelenin en önemli safhasının Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Anadoluya geçişi ile burada gerçekleştirdiği kongre ve toplantılar olduğunu bildirdi.
     Ankarada milli iradenin merkezi olarak toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin istiklal mücadelesini başarıyla sonuçlandırdığını ve Cumhuriyeti kurduğunu ifade eden Akkaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Türk milleti, Birinci Dünya Savaşının ardından topraklarının işgal edilmesi üzerine, al bayrağın altında toplanarak bağımsızlık mücadelesi vermiş ve yeni bir devlet kurmuştur. Milletin büyük fedakarlıklarla varlık ve yokluk mücadelesinin ardından kurduğu Cumhuriyet en büyük kazanımımızdır. Cumhuriyeti daha da kökleştirmek, demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri ileri noktalara taşımak ve kalkınma hedeflerimizi gerçekleştirmek temel amacımızdır. Aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun Zafer Bayramını kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER