30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Adana Valisi Coş: 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıldönümünü kutlamanın büyük onuru ve sevinci içerisindeyiz


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıldönümünü kutlamanın büyük onuru ve sevinci içerisinde olduklarını belirtti.
     Coş, yayınladığı mesajında, Aziz milletimizin, Başkomutan Atatürk önderliğinde kazandığı 30 Ağustos Zaferi, dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan bir destandı ifadesini kullandı.
     Zaferin 90. yıldönümünü kutlamanın büyük onur ve sevinci içerisinde olduklarını belirten Coş, mesajında şunlara yer verdi:
     Bu öyle büyük bir zaferdir ki asırlardır hür yaşayan bir millete zincir vurulamayacağının göstergesidir. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Aziz milletimizin hür ve bağımsız olarak sonsuza kadar bir arada yaşama iradesinin ortaya çıkardığı sonuç olan, Atatürkün komutanlık ve liderlik dehasını ortaya koyan, Mehmetçiğin cesaret ve kahramanlık destanı olan bu zafer ile büyük fedakarlıklarla yürütülen Kurtuluş Savaşının kazanılması, Anadolunun ebediyen Türk yurdu olduğunun ilanı sağlanmıştır.
     Milletimizin, Kurtuluş Savaşında daha da belirginleşen yüce ruh hali ve milli şuuru, inanıyorum ki her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
     Bu büyük zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de bugün demokrasimizi daha da geliştirmek, insan hak ve özgürlüklerini korumak, ekonomimizi güçlendirmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, bilim, kültür ve sanatta dünyaya örnek bir ülke olabilmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir. En büyük gücümüz olan çalışkanlığa, birlik ve beraberliğe daima ihtiyacımız olduğu gerçeğini hiç bir zaman unutmamalıyız.
     Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürkü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, aziz milletimizin ve değerli Adanalı hemşehrilerimin Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER