30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu -Vali Toprak: Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır -Bu aziz millet, bin yıl öncesinden oluşturduğu kardeşliğ


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır dedi.
     Vali Toprak, Gazi Köşkünde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermediğini ve bu uğurda her türlü mücadeleyi göze aldığını söyledi.
     Savaş, acı, yokluk ve sıkıntı içerisinde yürütülen bağımsızlık mücadelesinin en dikkat çekici boyutunun kuşkusuz milli birlik ve beraberlik duygusuna olan sonsuz inanç ve bağlılık olduğunu vurgulayan Vali Toprak, Bu ortak hedef doğrultusunda statüsü, eğitimi, kökeni farklı ama milli birlik ve beraberliğe inanmış insanlar bir araya gelerek kenetlendiler ve millet iradesini ilan ettiler dedi.
     30 Ağustos zaferiyle vatan topraklarının işgalden kurtulduğunu ve milletin önünde yepyeni ufuklar açıldığını ifade eden Vali Toprak, şöyle konuştu:
     Millet olarak 30 Ağustos gibi tarihin çetin sınavlarından geçerek perçinlenen birlik beraberlik ve kardeşlik anlayışı içerisinde ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkartacağımıza toplum olarak hepimizin inancı tamdır. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin yeniden doğuşu ve çağdaş bir devlet kurmasının da başlangıcıdır. Birlik ve beraberliğimize asırladır kimse zarar veremediği gibi bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır. Bundan dolayıdır ki milletimizin ortak değerleri, cumhuriyetimizin nitelik ve hedefleri doğrultusunda kenetlenerek aşamayacağımız engel çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Bu millet, aziz millet bin yıl öncesinden oluşturduğu kardeşliği bin yıl sonrasına da sonsuza dek birlikte götürecektir.
     Vali Toprak, gazetecilerin, resepsiyona belediye başkanlarının katılmayışıyla ilgili sorusu üzerine de şunları söyledi:
     Biliyorsunuz o konuda bir polemiğe girmeye gerek yok. Onların durumu açık, çünkü bakınız herkesin bir temsil görevi var. Bir taraftan vatandaşımıza bir taraftan da devletimize karşı kanunlardan aldığımız ve kanunlara karşı da görevlerimiz var. Bu noktada temsil görevi de bunlardan biridir hem tebrikat töreni hem çelenk sunma töreni hem de törenin gerçekleşmesine icap etmek gerekir yoksa biz toplumun tüm kesimlerine her zaman davetimizi gerçekleştiriyoruz.
    
     -1 Eylül Dünya Barış Günü kutlaması-
    
     Vali Toprak, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek mitingle ilgili olarak da Tedbirlerimizi aldık, tertip komitesinin başvurusuna izin verdik. Her şeyin güvenlik ve normal kendi seyrinde kanunlara uygun olarak gerçekleştirilmesini bekliyoruz. İnşallah her şey özüne uygun olarak gerçekleşir dedi.
     Resepsiyona, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve askeri yetkililer de katıldı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Şaban Yılmaz/İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER