30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Milletvekili Kavaklıoğlu ve Belediye Başkanı Akdoğan kutlama mesajı yayımladı


NİĞDE (A.A) - AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Kavaklıoğlu, mesajında, Zafer Bayramının milletin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren müstesna bir örnek olduğunu belirtti.
     Türk milletinin ve ordusunun, içinde bulunduğu imkansızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan yazdığını ifade eden Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:
     Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan eden 30 Ağustos Zaferi ile vatan toprakları kurtarılırken, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının yolu da açılmıştır. Kahraman Mehmetçiklerimiz, İstiklal harbinde ki kahramanlıklarıyla, emsalsiz fedakarlıklarıyla kıvanç kaynağımızdır. Başta milli mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere gazilerimizi saygı ve şükranla şehitlerimizi de rahmetle anıyor, Zafer Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum.
     Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde, 26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustos 1922de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılarak Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti.
     30 Ağustos Zaferi ile Türk milletinin hiç bir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini dünyaya kabul ettirdiğini ifade eden Akdoğan, şunları anlattı:
     Kurtuluş mücadelesinin büyük taarruzla birlikte zaferle sonuçlandırdığı gün olan 30 Ağustos 1922 tarihinin, Türk tarihinde taşıdığı değerin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER