3. Ziraat Bayileri Zirvesi Konyada yapıldı

3. Ziraat Bayileri Zirvesi Konyada yapıldı


KONYA (A.A) - Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından 3. Ziraat Bayileri Zirvesi gerçekleştirildi.
     Bir otelde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, insanların beslenmesi için gerekli gıda maddesi ve ham madde üreten bu sektörün başka bir ikame kaynağının da bulunmadığını söyledi.
     Taşpınar, tarım sektörünün, dünyada olduğu gibi Türkiyede de nüfusun gıda maddeleri gereksinimini karşılaması, tarıma dayalı sanayinin ham madde kaynağını oluşturması, belli bir kesime istihdam sağlaması ve dışa bağımlılığın önlenmesi gibi nedenlerle, ekonomideki stratejik önemini halen sürdürmekte ve özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik, sosyal bir sektör olma özelliğini korumakta olduğun belirtti.
     Dünya nüfusundaki hızlı artışın, beslenme sorunlarını da beraberinde getirdiğini ifade eden Taşpınar, Mevcut tarım alanlarının hem daha dikkatli kullanılması ve hem de birim alanından alınan ürünün arttırılarak en basit hesapla bugünkü üretim miktarının hemen hemen iki katına çıkarılması gerekmektedir dedi.
     Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Turhan Tuncer de tarım ilaçları sektörünün Türkiyede her geçen gün artarak büyüdüğünü dile getirerek, Zirai ilaç bayilerinde ilkokul ve okuma yazma bilmeyenler de vardır. Ancak bu konuda teknik eleman zorunluluğu olmadığı için her kesim bu mesleği icra edebiliyor. Bu bayilerin açılması konusunda Ziraat Mühendislerinin hakları vardır. Çünkü hem bilgi ve hem de tecrübeye sahiptirler diye konuştu.
     Protokol konuşmalarının ardından 3. Ziraat Bayileri Zirvesine sponsor olan firma temsilcilerine, protokol üyeli tarafından plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 3. Ziraat Bayileri Zirvesi Konyada yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER