3. Yargı Paketi

3. Yargı Paketi -AK Parti Malatya Milletvekili Şahin: -Bu tasarı çok yönlü olarak tartışılmış ve sosyal müzakere şansına kavuşmuştur


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 3. Yargı Paketine ilişkin, Bu tasarı çok yönlü olarak tartışılmış ve sosyal müzakere şansına kavuşmuştur açıklamasında bulundu.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 3. Yargı Paketindeki düzenlemelerin birçok uygulama sorununa çözüm sağladığını ve ülkenin demokratik zeminini güçlendirdiğini kaydetti.
     Bu konunun içeriği ve amaçlarının 2012 yılı başından beri kamuoyuyla paylaşıldığına dikkat çeken Şahin, yargı paketinde 6 geçici olmak üzere toplam 112 maddenin bulunduğuna işaret etti.
     Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:
     Gerek TBMM çatısı altında komisyon ve alt komisyon çalışmalarında, gerekse meclis dışında medya ve sivil toplum kanallarında, bu tasarı çok yönlü olarak tartışılmış ve sosyal müzakere şansına kavuşmuştur. Bu paket, yargı sistemimizin bütün sorunlarını bir çırpıda çözme iddiasını elbette içermiyor. Ancak bu gerçek, yargının bazı sorunlu alanlarına iddialı çözümler öneren, bir yandan yargı sistemimizin etkinleştirilmesini, diğer yandan özgürlük alanlarının genişletilmesini amaçlayan bu tasarının önem ve değerini azaltmıyor.
     Yargı paketine ilişkin eleştirileri de hatırlatan Şahin, paketle günün şartları ve ihtiyaçlarına cevap veremeyen icra teşkilatının yeniden düzenlendiğini belirtti.
     Paketin icra teşkilatına ihtiyaç duyduğu nitelikte personeli sağladığını ifade eden Şahin, yargı paketinin getirdiği yeniliklerle ilgili bilgi verdi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER