3. Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Bursa

3. Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Bursa Kupası -Yarışlar, 100ü aşkın sporcunun katılımıyla 16-17 Haziranda Gürle Dağında yapılacak


BURSA (A.A) - 3. Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Bursa Kupası yarışlarının, 100ü aşkın sporcunun katılımıyla 16-17 Haziranda Gürle Dağında yapılacağı bildirildi.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Orhangazi Belediyesi, Bursa Kent Konseyi Havacılık Çalışma Grubu, Yeni Sölöz Belediyesi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gökyüzü Hava Sporları Kulübü ve BESAŞ işbirliğiyle düzenlenen yarışlar, 16-17 Haziranda Gürle Dağında gerçekleştirilecek.
     Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya, Mersin, Eskişehir, Adana ve Balıkesirden katılması beklenen 100ü aşkın sporcu, Orhangazi Belediyesi Göl Kenarı Kamp Alanında konaklayacak ve yarışma için her gün saat 09.00da Gürle Dağına hareket edecek.
     Günün meteorolojik koşullarına göre şekillendirilecek uçuşlarda, pilotlar, görev komitesi tarafından hazırlanan zorlu rotayı yaklaşık 2-3 saatte tamamlayacak.
     Bursalı pilotların yarışma uçuşları konusunda eğitilmesi, daha fazla yarışma pilotu yetiştirilmesi, Bursanın doğa sporları ve sportif havacılık potansiyelinin tanıtılması amacıyla düzenlenen yarışların sonucunda, dereceye giren sporcular kupa ve madalya ile ödüllendirilecek.
    
     Muhabir : Haluk Yüksel
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 3. Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Bursa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER