3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler

3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı tamamlandı -GTB Başkanı Ömer Çelik: Fuara yöremizin kıymetli ürünlerini götürdük


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, Antalyada düzenlenen 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarına yörenin kıymetli ürünlerini götürdüklerini bildirdi.
     GTBden yapılan açıklamaya göre, GTBnin her yıl düzenli olarak katıldığı fuar tamamlandı. Bu yıl 20-24 Haziran 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Fuar alanında gerçekleşen fuarda 71 ilden 250 katılımcı yer aldı.
     Geçen yıl 32 bin 500 kişinin ziyaret ettiği fuarı bu yıl yerli ve yabancı toplam 100 bin kişinin ziyaret ettiği tahmin ediliyor.
     Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Ömer Çelik, GTB olarak Anadolunun yöresel ürünlerinin ekonomik değerini artırmak, markalaşmasını sağlamak, kırsal kalkınmanın sağlanması, işsizlikle mücadele ve şehirlerin marka olması için fuarın önemli olduğunu düşündüklerini ifade etti.
     Hedeflerinin yöresel ürünlerin pazar payını arttırmak olduğunu dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
     Fuara yörenin kıymetli ürünlerini götürdük. Antep fıstığı, Antep baklavası ve bulgur gibi ürünlerimiz ticari başarısını kanıtlamıştır. GTB bu yıl yöremizin en değerli ürünleri Antep fıstığı, Antep baklavası, meyan, kuruyemiş, makarna, salça ve özellikle önceki yıllardan farklı olarak Gaziantep usulü bulgur pilavı, bulgur helvası ve bulgur krakeri ile fuarda yerini aldı. Fuarın ilk günü ziyaretçilerin borsa standına yoğun ilgi gösterdikleri görüldü. Her ürünü ile ağızlarda farklı lezzetler bırakan Gaziantep standında bulgur helvası ve Gaziantep usulü bulgur pilavı çok beğenildi.
     Bu arada fuarın resmi açılışını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun borsa standında bulgur pilavı ve bulgur helvasının tadına bakarak bu ürünler hakkında GTB Genel Sekreteri Medine Erceylandan detaylı bilgi aldığı, İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen Bulgur Üretiminde Kalite Alt Yapısının Güçlendirilmesi ve Bulgur Tanıtımının Yapılarak, Tüketiminin Artırılması Projesi hakkında bilgilenerek, projenin Türkiye için önemini vurguladığı bildirildi.
    
     Muhabir: Sevil Çelik
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER