3 Mayıs Türkçülük Günü

3 Mayıs Türkçülük Günü -Nevşehir Türk Ocağı Başkanı Başbuğ: Türk milliyetçileri bütün engelleri aşacaktır


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Türk Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Başbuğ, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle mesaj yayımlandı.
     Başbuğ, mesajında, Türkçülük, Türk Milletinin birliğini ve özgürlüğünü savunan ilmi, kültürel ve felsefi bir ülkü gibi görünse de, varlığını bu davaya adayan Türk Milliyetçileri için bir yaşam tarzıdır dedi.
     3 Mayıs 1944 gününün Türkçülük tarihinin bir dönüm noktası ve Türk milliyetçiliğinin mihenk taşı olduğunu ifade eden Başbuğ, şunları kaydetti:
     Türk milliyetçilerinin açıkça hakarete uğradığı, gözaltıların, işkencelerin yaşandığı bir dönemde Türk milliyetçileri, yıllardır içlerinde yanan Türklük ateşini 3 Mayıs 1944 günü tekrar alevlendirmiş, Türk benliğinin yok edilemeyeceğini, dünya var oldukça Türklüğün var olacağını tüm şer odaklarına bir ders niteliğinde göstermiştir.
     Herkes bilmelidir ki Türk milliyetçileri doğru bildikleri bu yolda önlerine gelebilecek bütün engelleri aşmayı ve bu davayı daha ileri seviyeye getirmek için gereken ne varsa yapmayı kendilerine görev üstlenmiştir. Bu nedenle Türk milliyetçiliği, bayrağı nesilden nesle aktarılacak ve Türk adı ilelebet hiçbir hainliğe boyun eğmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk ün Ne mutlu Türküm diyene sözünün ne pahasına olursa olsun arkasında olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.
     Türkçülük Bayramının 68inci yılında ebediyete intikal eden başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş, H. Nihal Atsız, Orhan Şaik Gökyay, Necdet Sançar, Fethi Tevetoğlu, Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, İsmet Tümtürk ve daha birçok Türk milliyetçisini ve tüm dava adamı büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
     (OAY-YCL)
<< Önceki Haber 3 Mayıs Türkçülük Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER