3 ilde eş zamanlı kaçak akaryakıt

3 ilde eş zamanlı kaçak akaryakıt operasyonu -Gaziantep, Adana ve Şanlıurfada düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep, Adana ve Şanlıurfada düzenlenen eş zamanlı kaçak akaryakıt operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı.
     Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde liderliğini N.Anın (26) yaptığı suç örgütünün, piyasadan atık olarak toplanan ve BOTAŞ Petrol Boru Hattından hırsızlık yöntemiyle temin edilen ham petrolü, Gaziantep ve Adanada kurulu geri dönüşüm tesislerinde standardı olmayan madeni yağa dönüştürerek piyasaya sürdüğü bilgisine ulaştı.
     Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda olayla ilgili olarak Gaziantep, Adana ve Şanlıurfada düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı.
     Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 40 ton 400 kilogram ham petrol-atık yağ karışımı ürün, 23 bin kilogram ham petrol, 3 ton 860 kilogram madeni yağ, 17 ton 790 kilogram yapma motorin, kaçak akaryakıtın naklinde kullanıldığı iddia edilen 4 adet tanker ele geçirildi.
     Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Örgüt faaliyetleri çerçevesinde rüşvet almak ve vermek, BOTAŞ Boru Hattından hırsızlık yöntemiyle akaryakıt kaçakçılığı suçlarından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 3 ilde eş zamanlı kaçak akaryakıt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER