3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Çorlu Belediye Başkanı Baysan: Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda atılması gereken adımlar sadece bir gün ile sınırlandırılmamalıdır


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda atılması gereken adımlar sadece bir gün ile sınırlandırılmamalıdır dedi.
     Baysan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engelliler gününün her yıl aynı tarihte sivil toplum örgütleri, engelli vatandaşlar ve aileleriyle birlikte kutladıklarını ifade etti.
     Baysan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Sakatlık sorununun ele alındığı, sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimiyle ilgili konuların gündeme getirilmesi oldukça önemlidir. Ancak engellilerin sorunlarının çözümü konusunda atılması gereken adımlar sadece bir gün ile sınırlandırılmamalıdır. Yılın 365 günü engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik konular gündemde olmalıdır. Bu noktada tüm vatandaşlarımıza önemli bir görev düşmektedir. Her şeyden önce toplum içerisinde engellilere eksik ve yetersiz insan gözüyle bakılmamalıdır. Engelli vatandaşlarımızın çözümü konusunda resmi kurumların yanı sıra halkımıza da önemli görevler düşmektedir. Günümüzde engellilerin de çalışabilecekleri iş kolları vardır. Onları iş sahibi yaparak, çalışabilecekleri iş imkânlarını sunarak ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayıp yaşam şartlarını bir nebze de olsa unutturabiliriz. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Gününü kutlarım.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER