3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, kutlama mesajı yayımladı.
     Çınar, kutlama mesajında, ülkelerin medeniyet seviyesinin, toplumun tüm bireylerini bir bütün olarak kabul etmesi, hoşgörü ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde kucaklamasıyla ölçüldüğünü belirtti.
     Bu kapsamda engellilerin, yaşamdan tat almalarını ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak olanakların oluşturulması gerektiğini kaydeden Çınar, şunları ifade etti:
     Onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil, tüm toplumu yakından ilgilendirmekte. Devletimiz engellilerin topluma kazandırılması, kişisel ve sosyal haklardan tam ve eşit ölçüde faydalanmalarını sağlamak amacıyla, evrensel ölçülere paralel düzenlemeler getirmiştir. Ayrıca devletimiz engellilerin üretken ve kendine yetecek bireyler haline getirilmesi için azami gayret sarf etmekte. Günümüzde engellilerin bu gayretleri boş çıkarmayarak kendine yetebildiklerini, fırsat verildiğinde eğitim, kültür, sanat, spor gibi birçok alanda neleri başarabileceklerini müşahede etmekteyiz. Sağlıklı bireylerin de bir engelli adayı olduğu gerçeği unutulmamalı. Bu nedenle engellilere karşı daha duyarlı davranılmalı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER