3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yılmaz: Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli bireylerimizin de toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesinden geçmektedir


ORDU (A.A) - Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli bireylerimizin de toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesinden geçmektedir dedi.
     Yılmaz, Atatürk Spor Salonunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yılmaz, engelliliğin yalnızca engelli birey ve ailelerini değil, tüm toplumu ilgilendiren önemli bir konu olduğunu ifade ederek, Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli bireylerimizin de toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesinden geçmektedir diye konuştu.
     Engelli bireylere sadece Engelliler Gününde değil, her fırsatta sahip çıkarak, eşit ve değerli olduklarının gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, Bugün sağlıklı bir insan olarak yaşamımıza devam ederken bir dakika sonra başımıza gelecek herhangi bir kaza sonucu herhangi bir engelli grubuna dahil olabiliriz. Engelli olmak bir kusur değildir. O yüzden engellilerin toplumdan kopmaması ve hayatın içinde kalması için herkes elinden geleni yapmalıdır ifadelerini kullandı.
     Konuşmanın ardından Yılmaz, engelli sporcuların günlerini kutlayarak, kendilerine çeşitli hediyeler takdim etti.
     Daha sonra Orduspor Görme Engelliler Takımı goal ball maçı yaparken, Ordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ise gösteri maçı yaptı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER