3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Afyonkarahisar Engelliler Meclisi üyeleri, Emniyet Müdürü Uçkan ve PMYO Müdürü Karagözü ziyaret etti


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Engelliler Meclisi üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Müjdat Karagözü makamında ziyaret etti.
     Afyonkarahisar Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Karagözü ziyaretinde yaptığı konuşmada, Belediye Engelliler Meclisi biriminin, dernek başkanlarıyla ve engellilere hizmet veren kurum temsilcilerinin buluştuğu bir meclis olduğunu söyledi.
     Aylık toplantılar yaptıklarını ve toplantılarda engellilere yönelik neler yapılması gerektiğini konuştuklarını ifade eden Yurt, şöyle konuştu:
     Hangi çalışmalar imza atılması gerekiyor, bunları görüşüyoruz. 2006dan beri çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızda birliktelik var. Bütün engel gruplarımızla bir aradayız. Afyonkarahisar Belediyesinin desteğiyle bir çok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Engellilere yönelik kurslar açıyoruz. Geçen yıl 15 arkadaşımızı yerleştirdik. Bu yıl yine 17 arkadaşımız engelliler sınavını kazandı. Spor ve satranç çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında yabancı dil çalışmalarımız da devam ediyor. Kurulduğu günden beri meclisimizi aktif olarak çalıştırıyoruz.
     Karagöz de engellilere yardımcı olmanın çok önemli olduğunu belirterek, Toplumumuzda engellilere yönelik duyarlılık daha da arttı. Engelli vatandaşlarımıza içten gelen almış olduğumuz örf, terbiye ve insanlık anlayışı içerisinde yardımcı olursak onu toplumun bir parçası olarak görmeyi daha da özümsemiş oluruz diye düşünüyorum dedi.
     Üyeler, daha sonra Uçkanı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Uçkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER