3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Giresunda tören düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Giresunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Atatürk Meydanında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Giresun Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Fatih Dölek, çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, engellilerin hayattan zevk alarak kendileriyle barışık yaşamaları için herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
     Dölek, Giresundaki işitme engelliler için 24 kişiyi tercüman olarak yetiştirdiklerini ancak tercümanların hiçbir kurumda işe başlayamadığından yakındı.
     Engellilerin noter ve hastane gibi kurumlarda dertlerini anlatabilmeleri için hiçbir çaba gösterilmediğini savunan Dölek, Bir doktorun, işitme engellinin hastalığını anlaması çok zordur. Bu şehirde işitme engellilerin dilini bilen 24 kişi olmasına rağmen hiçbirini bu insanların hizmetine sunamadık. Ben bu yüzden çok üzülüyorum dedi.
     Törene, Giresun Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Cinel ile Orhan Kurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Giresun Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla, engelliler ve aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER