3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Yozgatta 3 bin fidanlık Engelliler Ağaçlandırma Sahası oluşturuldu


YOZGAT (A.A) - Yozgat Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü anısına 3 bin fidanlık Engelliler Ağaçlandırma Sahası oluşturuldu.
     Şahin Tepesinde oluşturulan sahaya Yozgat Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan ve engelli vatandaşlarla ilk fidanları dikti.
     Belediye Başkanı Yusuf Başer, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün anısına belediye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bozok Üniversite ile Engelliler Derneğinin katkılarıyla Engelliler Ağaçlandırma Sahası oluşturduklarını söyledi.
     Nohutlu Şahin Tepesine 3 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını anlatan Başer, şunları kaydetti:
     Yozgatıtımızda son yıllarda engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarını iyileştirme adına birçok faaliyet ve hizmetler yaptık. Özellikle yürüme engelli ve görme engellilerimiz için yürüyüş yolları yaptık. Diğer tüm engellilerimizin cadde ve sokaklarda rahat gezebilmeleri için onlarla ilgili genel düzenlemeleri yaptık. Gönül istiyor ki engelsiz bir Yozgat olsun. Engelsiz bir yürüyüş olsun. Engelli vatandaşlarımızla birlikte vatana millete faydası olacak çok güzel bir ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz.
     Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar ise her bireyin engelli adayı olduğuna dikkati çekerek, Her an bizde engelli bir vatandaş olabiliriz. Bu vatandaşlarımız, kardeşlerimiz de bizimle aynı şartlarda eşit bir şekilde hem vatandaşlık hem de eğitim hizmetlerini almaları önemli. Biz de üniversite olarak engelli vatandaşlarımızın hayata tutunmaları için bu tür etkinliklere destek veriyoruz dedi.
     Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlamaktan ziyade kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil örgütlerinin duyarlılığının artması amacıyla bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
     Türk toplumun artık engelli vatandaşlara daha duyarlığı davrandığını anlatan Akyüz, engelli vatandaşların engellerini kaldırarak engellisiz bir toplum oluştrmaya çalışacaklarını söyledi.
     Yozgat Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, Yozgatta Türkiye ortalamasının üzerinde engelli vatandaşın yaşadığını bildirerek, Sayımız çok fazla ama yardım edecek bürokratımız da fazla. Bize bugüne kadar köklü kalıcı destekleri ile başkanımızı onursal başkanımız olarak görüyoruz. Bugün hepimiz adına birer ağaç dikerek bizleri onurlandırdılar şeklinde konuştu.
     Öte yandan Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kentteki engelli dernekleri, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Çelenklerin sunulmasının ardından işitme engelli vatandaşlar jest ve miniklerle İstiklal Marşını okudular.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER