3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Başkan Ünver. Engelleri hep beraber kaldıralım


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, engellilerin sosyal hayata etkili bir şekilde katılımlarının sağlanmasının öncelikli görevleri arasında yer aldığını dile getirerek, engellilerin daha mutlu bir hayat geçirmelerine yönelik tüm engellerin kaldırılması için çaba harcadıklarını belirtti.
     Başkan Ünver 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, toplum hayatının birer parçası olan engellilerin kendi kabiliyetleri doğrultusunda eğitimlerinin sağlanmasıyla önemli bir güç oluşturacaklarına inandıklarını söyledi.
     Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi olarak engellilerin eğitimlerine büyük bir katkı sağlamaya özel bir çaba harcadıklarını vurgulayan Ünver, Toplumsal hayat içerisinde sürekli bizden biri olarak değerlendirdiğimiz engelli kardeşlerimiz, yaşadığımız sosyal hayatın birer parçalarıdır. Onlarsız bir dünya düşünemediğimiz gibi bu dünyada mutlaka onların da yaşayabileceği ortamı oluşturmamız gerektiği gerçeğinin, toplumun tüm kesimleri tarafından ele alınması gerektiğine inanıyorum dedi.
     Başkan Ünver, yerel yönetimler başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin de dayanışması ile engellilerin sosyal yaşam düzeylerinin geliştirilmesi için ortak çaba harcanması gerektiği inancını taşıdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Diğer tarafta engellilerimizin normal hayatlarını sürdürmeleri için gerekli alt yapının oluşturulması için yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin ortak çalışmaları sağlanmalıdır. Engelleri nedeniyle tekerlekli sandalyeler üzerinde yaşamlarını sürdüren kardeşlerimizin, engeli olmayan vatandaşlarımız gibi bir hayat düzeyine ulaşmaları için her türlü çabanın ortaya konulması gerektiğine inanıyoruz. Biz yerel idare yöneticileri olarak Nevşehirde engellilerin sosyal yaşam düzeylerinin artırılmasına yönelik ciddi çaba ortaya koymayı sürdürüyoruz. Engelli taşıma aracı ile isteyen engelli kardeşlerimiz günün her saatinde ücretsiz olarak her türlü rahatlığı sağlayan aracımızla tedavilerini yaptırmak için bizleri aradıkları takdirde yararlanabilir duruma getirilmiştir ve aktif bir şekilde de hizmet vermektedir. İnanıyoruz ki bu toplumun en zengin değerlerinden biri olan engelli kardeşlerimiz, biz engeli olmayanların yakın yardım ve destekleri ile bu toplumun en vazgeçilmezi olarak hak ettikleri seviyelere kısa sürede gelecektir. Yeter ki engelli kardeşlerimizin temelde karşılaştığı sorunları hiçbir engele takılmadan çözümü için ortak kararlılığımızı bundan sonra da devam ettirelim.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER