3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -CHP Isparta Milletvekili Öner: -Engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik yaklaşım, hizmet anlayışı içinde ve insancıl olmalıdır


ISPARTA (A.A) - CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik yaklaşımın hizmet anlayışı içinde ve insancıl olması gerektiğini bildirdi.
     Öner, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyedeki tüm yurttaşların gelecek için aktif ve etkin görev üstlenebilmesi, toplumsal barış ve ortak amaçların gerçekleşmesinin engelli engelsiz ayrımının ortadan kalkmasıyla mümkün olacağı belirtti.
     Engelli vatandaşların ulaşım, fiziksel çevre, eğitim, araç gereç gereksinimi, işsizlik ve ayrımcılık gibi birçok konuda büyük sorunlar yaşadığını vurgulayan Öner, şunları kaydetti:
     Çağdaş ülkelerde yıllar önce çözülen, ülkemizde de artık yaşanmaması gereken bu sorunların hala devam ediyor olması, çözüm üretmekle yükümlü olanların bakış açılarındaki engellerden kaynaklanmaktadır. Engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik yaklaşım hizmet anlayışı içinde ve insancıl olmalıdır. Engelli yurttaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların aşılması konusunda haklı istemlerinin takipçisi olunacaktır.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER