3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Eskişehir Valisi Koçdemir: Toplumların gelişmişliği, engellisine verdiği imkanlar ile ölçülür


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, toplumların gelişmişliğinin, engellisine verdiği imkanlar ile ölçüldüğünü bildirdi.
     Koçdemir, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Aralık tarihinin, başta Anayasa olmak üzere çeşitli yasalarla güvence altına alınan engelli vatandaşların haklarının, kazanımlarının ve yaşam standartlarının geliştirilmesi bakımından önemli bir gün olduğunu kaydetti.
     Koçdemir, şunları ifade etti:
     Engellilerin insan onuruna yakışır şekilde korunması, istihdam, rehabilitasyon, barınma ve bakımının sağlanması, becerilerinin geliştirilmesi, kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri ve ailelerinin desteklenmesi sosyal devlet anlayışı ve vicdanı sorumluluğumuzun gereği olarak takip ettiğimiz öncelikli görevlerimiz arasındadır. Çünkü toplumların gelişmişliği, engellisine verdiği imkanlar ile ölçülür. Bu konuda kamu kuruluşlarımızın yanında halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir. Bu bilinçle Eskişehirliler engelli vatandaşlarımıza her zaman sahip çıkmıştır. Destek ve katkılarını esirgemeyen hayırsever kişi ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Herkesi engelliler konusunda daha duyarlı olmaya ve onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya çağırıyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER