3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Engelliler Platformu Düziçi Temsilcisi Yiğit, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Engelliler Platformu Düziçi Temsilcisi İlyas Yiğit, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Yiğit, mesajında, 1992 yılında Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla 3 Aralıkın uluslararası engelliler günü olarak ilan edildiğini anımsatarak, her insanın yaşamı boyunca çocukluk ve yaşlılık döneminde birer kez engelli olduğunu belirtti.
     Türkiyede engelli vatandaşlara yeterli desteğin sağlanmadığını öne süren Yiğit, şunları kaydetti:
     Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturacaktır. İnsanlarımızın bedensel engelli olması onların başarısına engel olunmamalı, başarı için her birey, kurum ve kuruluşlar üzerine düşen desteği sağlamalıdır. En önemli konulardan biri engelli vatandaşlarımıza karşı tutum ve davranışlarımızdır. Onlara acıyan gözle değil şefkat dolu bakışlarla bakmalı ve davranmalıyız. Asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli geçemeyenlerdir. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır.
     Yiğit, ilçede engelliler yararına başlatılan mavi kapak kampanyasının devam ettiğini belirterek, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER