3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti İl Başkanı Köse: -Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, toplumumuzu zenginleştirecek, daha da güçlendirecektir


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, engellilerin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarının toplumu zenginleştireceğini ve daha da güçlendireceğini belirtti.
     Mustafa Köse, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, güçlü, müreffeh ve hedeflerine sağlam adımlarla yürüyen Türkiyede tüm vatandaşların fırsatlardan eşit olarak yararlanması için çalıştıklarını kaydetti. Sosyal devlet olmanın sorumluluğuyla attıkları adımların, vatandaşlar tarafından da kabul gördüğüne değinen Köse, Elbette, daha yapılacak çok şey var ifadesini kullandı.
     Bir ülkenin huzurunun, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanacağının altını çizen Köse, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, toplumumuzu zenginleştirecek, daha da güçlendirecektir. Her bireyin bir engelli adayı olabileceği düşüncesiyle, hep birlikte engellilerimize sahip çıkmalı, onların sorunlarının çözümü ve engelleri birlikte aşmak için gayret göstermeliyiz.
     Köse, AK Partinin göreve geldiği günden itibaren engelli vatandaşların eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi gibi çalışmalar yürüttüğünü de kaydetti. Engelli vatandaşların desteklenmeleri halinde ulaştıkları başarıları gördüklerini vurgulayan Mustafa Köse, engelli vatandaşların kendi sorunlarına sahip çıkıp çözüm konusunda gayret göstermelerinin, Türkiyede bu konudaki sorunların çözümüne ivme kazandırdığının altını çizdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER