3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Düzce Belediye Başkanı Bayram: Engellilerin sorunları için toplumsal duyarlılığının olması gerektir


DÜZCE (A.A) - Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, engellilerin sorunları için toplumsal duyarlılığının olması gerektiğini söyledi.
     Bayram, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Dünya Engelliler Gününün engellilerle ilgili toplumsal duyarlığın artmasına vesile olmasını dileyreek, Toplumun en hassas bu meselesinin sadece bir günde hatırlanmakla çözülemez. Engellilerle ilgili topyekun bir bilinçlenmeye ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. Bu bilinçlenme hayatın bütün alanlarıyla, toplumun bütün örgütlenmesiyle ilgili bir bilinçlenmeyi gerektiriyor dedi.
     Engelliliğin engellenmesi için devletin ve bütün toplumun şefkat kollarını açması gerekiyor diyen Bayram, mesajına şöyle devam etti:
     Anne sağlığından eğitime, yönetimden iş kanunlarına bütün alanlarda bir bilinçlenme seferberliği gerektirmektedir. Bilindiği gibi engellilik konusu temelde bir insan hakları sorunu olarak ortaya çıkmıştır. Diğer insanlar gibi engelli bireyler de engel türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yaraşır yaşam sürdürme hakkına sahiptir. Bunun için buna duyarlı herkesin amacı, engelli bireyin mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde destekleyerek çalışan, üreten bireyler olarak topluma kazandırmaktır.
     Engellilerin, eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe, bireysel ve aile danışmanlığı hizmetlerinden gerektiğinde sürekli bakıma kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu biliyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engellilerin sorunlarına toplumsal duyarlılığın artmasını diler, herkes için engelsiz günler temenni ederim.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER