3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkan Yardımcısı Özen: Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boy


SAKARYA (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkan Yardımcısı Selim Özen, Devletin evrensel ölçülerde engellilerini sahiplenme çabasının, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacağını bildirdi.
     Özen, sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli vatandaşlar için büyük fırsat eşitsizliklerinin yaşandığını belirterek, Sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik, istihdam ve spor eğitim alanlarındaki politikalar, engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacaktır ifadesini kullandı.
     Özürlü insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin olmadığını, tüm insanların ortak sorunu olduğunu vurgulayan Özen, engellilere acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesinin esas alınması gerektiğini bildirdi.
     Özen, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacağını anlatarak, şunları kaydetti:
     Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Başımıza gelecek bu olumsuz durumdan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almak olanaklı. Daha çok duyalım, görelim, anlatalım, birbirimizi daha çok hissedelim.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER