2B arazilerinin satışı

2B arazilerinin satışı -TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Şeker: -2B hak sahipleri 30 Ekime kadar müracaat etmezse kesinlikle satın alma ve hak sahibi olma hakları ortadan kalkıyor (Fot


KOCAELİ (A.A) - TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, 2B hak sahiplerinin 30 Ekime kadar ilgili kurumlara müracaat etmemeleri halinde satın alma ve hak sahibi olma haklarının ortadan kalkacağını söyledi.
     Şeker, Sekaparktaki bir kafede düzenlediği basın toplantısında, 2B arazilerinin müracaat süresinin 30 Ekimde sona erdiğini belirterek, Genelde millet olarak işlerimizi bekletiriz, son dakikaya bırakırız, zamanında müracaat edemeyince de hak kaybına uğrarız şeklinde konuştu.
     450 bin hektarlık alanın 300 bin hektarlık bölümü için müracaat yapıldığını anlatan Şeker, başvuruların yüzde 67 seviyesinde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu rakam Türkiye genelinin yüzde 85ini ve 14 ili kapsıyor. Bu illerin içinde İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa ve Kocaeli de var. 2B müracaatlarında Kocaelinin oranı yüzde 62 seviyesinde olup, Türkiye ortalamasını yakalamış durumda. Hükümetimiz 9 milyar 800 milyon lira bekliyor. 2013te ise 4 milyar 800 milyon lira civarında olması hedefleniyor.
     Kocaelide 30 Ekimde kadar satışa hazır olan 18 milyon 817 bin metrekarelik 2B alanı mevcut. Diğer taraftan da eksik olan kısımların tespit çalışmaları devam ediyor. Kocaelide müracaat oranı yüzde 62 seviyesinde. Yani Türkiye ortalamasını yakalamış durumda. En fazla müracaat, yüzde yüze yaklaşan seviye ile Kartepe ilçesindedir. Daha sonra yüzde 79la İzmit merkez geliyor.
     Kocaelide 2B arazileri için müracaat etmeleri beklenen 8 bin 813 kişiden 5 bin 483ünün başvuru yaptığını ifade eden Şeker, Genelde şöyle bir beklenti olur. Acaba süre uzatılır mı, uzatılmaz mı diye. Sürenin uzatılmasına ihtimal vermiyorum ama en son değerlendirmeyi Sayın Başbakanımız yapacak. Açıklanan süre 30 Ekimde bitiyor. Bu süreye kadar hak sahipleri müracaat etmezse, kesinlikle satın alma ve hak sahibi olma hakları ortadan kalkıyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 2B arazilerinin satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER