29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -Canik Belediye Başkanı Osman Genç, mesaj yayımladı


SAMSUN (A.A) - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Genç mesajında, her alanda gelişmiş, üretken, zengin, demokrat ve modern bir Türkiyenin en büyük idealleri olduğunu belirterek, Türk toplumu Cumhuriyet ile çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegane ve gerçek sahibi olmuştur. 29 Ekim, demokrasinin doğduğu tarihtir. Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir ifadelerini kullandı.
     Cumhuriyetin önemine değinen Genç, şöyle devam etti:
     Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 89. yılını kutluyoruz. Bir milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir. Türk toplumu Cumhuriyetle çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegane ve gerçek sahibi olmuştur. Atatürkün ülkemizde yaktığı egemenlik meşalesi tüm dünyaya örnek oldu. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en önemli görevidir.
     Türk milletinin Cumhuriyet ile devletinin yegane sahibi olduğunu ifade eden Genç, şunları kaydetti:
     Atatürkün muasır medeniyetler seviyesi hedefine uygun olarak hükümetimiz Türkiyemizi her alanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023e hazırlıyorsa, biz de Caniki ve Samsunu 2019 ve 2023e hazırlıyoruz. Milletçe güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürkü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER