29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -Uşak Valisi Erden: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundaki heyecan ve gururu 89. yılında yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yaşamaktayız


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundaki heyecan ve gururu 89. yılında yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yaşamaktayız dedi.
     Erden, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, Türk Milletinin tarih sahnesinde huzur ve barış içinde yaşamayı beceren ender milletlerden birisi olduğunu ifade etti.
     Türk Milletinin devlet tecrübesi ile diğer topluluklara örnek olduğunu vurgulayan Vali Erden, birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına kast edenlere cevap verme noktasında milletin Atatürkün önderliğinde büyük bir kurtuluş mücadelesi vererek doğasına en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyeti kabul ettiğini ifade etti.
     Vali Erden, mesajında şunları kaydetti:
     29 Ekim 1923 yılında tüm dünyaya ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundaki heyecan ve gururu 89. yılında yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yaşamaktayız. Çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştiren ve Atatürkün önderliğinde halkıyla bütünleşerek muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden, şanlı Türk Bayrağını dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürkü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER