29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar: Cumhuriyet bir rejim değil, milletin yaşam biçimidir


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Cumhuriyetin bir rejim değil, milletin yaşam biçimi olduğunu bildirdi.
     Ünüvar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bir çok zorluklarla doğan, büyüyen olgunlaşan ve olgunlaşmaya devam eden Cumhuriyetimizin bugün 89 yaşında olduğunu belirtti.
     Ülkenin ve milletin Kurtuluş Savaşında çok zorluklar çektiğini, bunun sonunda başarısını Türk milletine en uygun rejim olan Cumhuriyetle taçlandırdığını bildiren Ünüvar, şunları kaydetti:
     Türk milleti, geçmişinden bugüne vatanının ve milletinin bağımsızlığını her zaman ön planda tutmuş, gerektiğinde vatanı ve milleti uğruna canını ortaya koymaktan çekinmemiştir. Cumhuriyet bir emanettir. Atalarımızdan devraldığımız Cumhuriyeti, geliştirerek ve yenileyerek genç nesillere aktarmak bize verilen en büyük görevdir. Cumhuriyet, ideolojik simge haline getirilmemeli, Cumhuriyetin tek sahibinin millet olduğu unutulmamalıdır. Cumhuriyet bir rejim değil, bir milletin yaşam biçimidir. Sadece demokrasinin olduğu yerlerde yaşar. İçinde bulunduğumuz çağ itibariyle ve şuanda Türkiye de olgunlaşan demokratik ortam sebebiyle sözde değil tam anlamıyla yaşanmaktadır.
     Son 10 yılda her alanda gelişen Türkiye kendisine 2023 hedefini de aşarak 2071 vizyonunu ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizin büyüyen yaşını kutluyor, bu emaneti yüce milletimize kazandıran, Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER