29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bigada

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bigada tören düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki törende Kaymakam Fatih Genel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadri Boz ile Belediye Başkanı Mehmet Özkan Atatürk Anıtına çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu.
     Kaymakam Genel, törende, Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümünü milletçe büyük bir heyecan ve gururla kutladıklarını söyledi.
     Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak zaferle çıkan Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başardığını ifade eden Genel, şöyle konuştu:
     Bu başarının ardında, Türk milletinin fedakarlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır. Cumhuriyet, harpten çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden adeta yeniden dirilişi ve var oluşudur. Cumhuriyet, milletimizin ve ülkemizin var olma mücadelesini başarması için yeni bir ruh ve dinamizm getirmiş ve yeni hedefler koymuştur. Büyük Atatürk, Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir sözüyle cumhuriyetin temel amacını en iyi biçimde ortaya koymuştur. Bizlere düşen görev, Atatürkün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmaktır.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bigada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER