26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası Olağan

26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası Olağan Mali Genel Kurulu -Türk Eczacıları Birliği Başkanı Çolak: -Akılcı ilaç kullanımını Türkiyede etkili hale getirmeliyiz. Sağlığa ve ilaca daha az para harcamalıyız


KASTAMONU (A.A) - Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Akılcı ilaç kullanımını Türkiyede etkili hale getirmeliyiz. Sağlığa ve ilaca daha az para harcamalıyız dedi.
     Çolak, 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası Seçimsiz Olağan Mali Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, mali kurulların insanların düşüncelerini paylaşmasında, kendini ve kurumunu geliştirmesinde son derece önemli olduğunu söyledi.
     Eczacıların ekonomik sorunlar yaşadığını anlatan Çolak, Türkiyede ilaç fiyatları bugüne kadar 250 kez düşürüldü. İlaç pazarı her geçen gün büyüyor. İthal ilaçlar pazarın yüzde 60a yakınını alıyor. Akılcı ilaç kullanımını Türkiyede etkili hale getirmeliyiz. Sağlığa ve ilaca daha az para harcamalıyız diye konuştu.
     26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Ümran Pelenkoğlu da eczacıların bir araya geldiği toplantılarda güncel sorunların tartışıldığı, çözümlerin üretildiği, mesleğin geleceğine katkıların ortaya konulduğunu kaydetti.
     Mali genel kurulda, yönetim kurulu çalışma ve mali raporu ile denetleme kurulu raporları okunarak ibraz edildi.
    
     Muhabir: Esra Karamuk/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası Olağan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER