24. Vergi Haftası

24. Vergi Haftası -Vali Yüksel, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Candanı kabul etti


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan ve başkan yardımcılarını, 24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında kabul etti.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Vergi Dairesi Başkanı Candan, vergi hizmetlerine olan duyarlılığı nedeniyle Yüksele teşekkür etti.
     Vergi Haftası etkinlikleri hakkında Yüksele bilgi veren Candan, etkinlikler kapsamında, mükelleflerden öğrencilere kadar toplumun birçok kesimiyle buluşacaklarını ve verginin önemini anlatacaklarını söyledi.
     Vali Yüksel de Sürdürülebilir bir yaşam veya sürdürülebilir kalkınma olgusu her toplumu ilgilendirmektedir. Bu bağlamda ekonomi ve kalkınma kavramları önemlidir ve elbette tartışılmalıdır dedi.
     Ekonomi ve kalkınma kavramları tartışıldığında mutlaka bir kavramın daha tartışılması gerektiğini söyleyen Vali Yüksel, şöyle devam etti:
     O kavram da vergi. Türkiye bugün eğitimden sağlığa, tarımdan turizme, enerjiden teknolojiye her alanda kalkınma yarışı içerisinde. Türkiyenin hızla kalkınması, daha çağdaş hizmetlerden ve medeni nimetlerden yararlanılabilmesi için verginin çok önemli. Tüm yatırımlar vatandaşlardan alınan vergilerle yapılıyor. Vergilerin eşitlik, açıklık ve uygunluk esaslarını taşımasını ve kullanımında da tasarrufa mutlak riayet edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız tarafından verilen vergiler, kendilerine kaliteli ve sürdürülebilir bir yaşam olarak mutlaka geri dönecektir.
    
     Muhabir: Yıldız Aktaş
     Yayıncı: Tolga Özgenç

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER