24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -BTSO Başkanı Yaşar: -Basın mensuplarımızın sorunlarına çözüm bulunması, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları ve görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Tunçay Yaşar, basın mensuplarının sorunlarına çözüm bulunmasının, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları ve görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlar olduğunu bildirdi.
     Yaşar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, özgür ve tarafsız basının varlığının çağdaş toplumların en önemli unsurları arasında yer aldığını ifade etti.
     Gazetecilerin, halk adına çok kutsal bir görev üstlendiklerini ve bunu icra ederken zorluklarla karşılaştıklarını belirten Yaşar, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımız adına gözlemleyip yaşananları kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de bazen ailesinden bile fedakarlıkta bulunarak kutsal bir görevi yerine getiren, toplumun sesi olan basın mensuplarımız, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak görev yapmaktadır. Basın mensuplarımızın sorunlarına çözüm bulunması, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Yerel basınımızı zor şartlarda görevlerini yerine getirdikleri için alkışlamak gerekir. Özgür ve tarafsız basının varlığı, şeffaf, demokratik bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER