24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Vali Tuna: Basın, yurttaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, basının yurttaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini bildirdi.
     Tuna, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğüne işaret etti.
     Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı iletişim özgürlüğünün şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarından biri olduğunu dile getiren Tuna, şunları kaydetti:
     Basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Yurttaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Büyük Önder Atatürkün, Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Çanakkalemizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER