24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: 24 Temmuz tarihinin, basında sansürün kaldırılmasıyla gazeteciler için anlam kazandı


BOLU (A.A) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Boludaki yerel basının her geçen gün daha da güçlendiğini ve geliştiğini belirtti.
     24 Temmuz tarihinin, basında sansürün kaldırılmasıyla gazeteciler için anlam kazandığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     24 Temmuz günü Gazeteciler açısından anlamlı bir gündür. 1908 Anayasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte gazetelerin sansürsüz bir şekilde yayınlanmasının yolu açılmış ve 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Demokrasilerde 4. kuvvet olarak tanımlanan basının özgür olması kadar, doğru ve objektif bir yayın anlayışı içerisinde olması da çok önemlidir. Aksi takdirde basına ve gazetecilere olan güven azalır. Bu da demokrasiye zarar verir
     Son yıllarda görsel basında çok sesliliğin arttığını ve yerel basının her geçen gün daha da geliştiğine işaret eden Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Bu güzel gelişmenin mimarları da gazetecilerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle özgür basının sürekli gelişmesi dileğiyle 24 Temmuz Gazeteciler Bayramını kutluyor, ulusal ve yerel basında görev yapan tüm gazetecilerimize ve basın çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER