24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Yıldız: Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, her insanın bilgiye ulaşmasında çok önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır


BAYBURT (A.A) - Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Yaşar Yıldız, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yıldız, mesajında, toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevini yerine getiren basının özgürlüğünün büyük önem taşıdığını belirtti.
     Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, her insanın bilgiye ulaşmasında çok önemli bir fonksiyonu bulunduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
     Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, tüm modern toplumlarda kabul görmektedir. Demokratik ve parlamenter sistemlerde herkese ve her kesime verilen hak ve ödevler nitelikleriyle belirtilmiştir. Basınımıza düşen en büyük görevlerden biri de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmaktır. Basın bu noktalara duyarlı olduğu zaman hemen her kesimden destek görür ve toplumun bu kuruma güveni artar. Güvenilir ve güçlü basın ise her yönde gelişmeye büyük katkı sağlar. Bu vesileyle basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularla kutluyor, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER