24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Gümüşhane Valisi Mayda: Basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, basının, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
     Mayda, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyada demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından birinin de basın olduğunu ifade ederek, basının, kitlelerin kamu yararına etkin bir biçimde katılımının bir aracı, özellikle de habercilikte, yani halkın gerçekleri öğrenme hakkının yerine getirilmesinde temel unsur olduğunu vurguladı.
     Basının, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Vali Mayda, şunları kaydetti:
     Basında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak her yıl 24 Temmuzda kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı, basın özgürlüğünün sembolü olmuştur. Günümüzde bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün en etkili aracı konumundadır. Görsel ve yazılı yayın yapan tüm basın kuruluşlarımızın bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi, en doğru ve en başarılı şekilde yerine getireceklerini yürekten inanıyor, bu çalışmalarda emeği geçen tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER