24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Artvin Valisi Kalkan: Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkün


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması ile mümkün olabilecektir dedi.
     Kalkan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuzun Türk basının bugünlere gelmesinde önemli bir başlangıç oluşturduğunu söyledi.
     Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlendiğini anlatan Kalkan, basının bunların yanında saydam ve katılımcı yönetim ilkesinin de temel yapı taşını oluşturduğunu ifade etti.
     Basını, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olarak nitelendiren Vali Kalkan, şöyle konuştu:
     Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın hiç şüphesiz ki demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkün olabilecektir. Bu bağlamda basınımıza düşen en büyük görev, basın meslek ilkeleri doğrultusunda, toplumsal sorumluluk bilinci içinde, insan haklarına ve toplum değerlerine, milli birlik ve bütünlüğümüze saygılı davranmaktır. Bu vesile ile gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının Türk basınında sansürün kaldırılışı ve basın bayramını en içten duygularımla kutluyorum
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER