24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın: Çağdaş, demokratik ve özgür toplumlarda düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ile aynı anlama gelmektedir


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, çağdaş, demokratik ve özgür toplumlarda düşünce ve ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğü ile aynı anlama geldiğini bildirdi.
     Prof. Dr. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, basın özgürlüğünün, en temel insan hakkı olarak kabul edilen düşünce ve ifade özgürlüğünün önemli bir teminatı olduğunu kaydetti.
     Prof. Dr. Aydın, şunları ifade etti:
     Çağdaş, demokratik ve özgür toplumlarda düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ile aynı anlama gelmektedir. Yüzyılı aşkın bir süredir Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz, toplumumuzun basında sansürün kaldırılışına verdiği önemi de açıkça göstermektedir. Bu vesileyle bu önemli görevi yerine getiren tüm basın mensuplarının ve basın özgürlüğüne inanan herkesin, bu inancı yayma ve yaşatma yönündeki çalışmalarının gerekli olduğunun unutulmaması dileklerimle tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER