24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Basın, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, basının, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini bildirdi.
     Balkanlıoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basının bir ölçüde özgürleşmesini sağlayan sansürün kaldırılmasının 104üncü yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı.
     Günümüzde iletişim, haberleşme ve haberleşme özgürlüğünün büyük bir gereklilik ve öneme sahip olduğunu belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Kamuoyunun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve yürütülen hizmetlerin halkımıza en kısa zamanda ve doğru şekilde ulaştırılmasında önemli bir görev üstlenen basın, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Ülkemizde ve dünyada olup biten tüm gelişmeleri bizlere ulaştıran, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın emekçilerinin, yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir. İletişimin en güçlü kanallarından biri olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurması için etkili bir araçtır.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER