24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -TSO Başkanı Yıldırım: Bir toplumda temel özgürlükler yanında asıl olan basın özgürlüğüdür


SİVAS (A.A) - Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Bir toplumda temel özgürlükler yanında asıl olan basın özgürlüğüdür dedi.
     Yıldırım, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, doğru ve ilkeli görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basının, farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirdiğini ifade etti. Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bir toplumda temel özgürlükler yanında asıl olan basın özgürlüğüdür. Özgür bir basına sahip olmayan toplumlar kör, sağır ve dilsizdirler. 104 yıl önce basınımızın üzerinde kaldırılan sansürle toplumun çıkarlarını gözeten ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunan bir güç doğmuştur. Türk basını, demokrasinin tüm değerleriyle yerleşmesi, hesap veren saydam yönetim anlayışının benimsenmesi, ülke ve dünya sorunlarına, gelişmelere duyarlı kamuoyu oluşturulması, halkın haber alma hakkını en iyi biçimde kullanması ve Cumhuriyetin temel niteliklerinin korunması konularında etkin güç olmayı sürdürmelidir. İlimizde görev yapan basın mensupları da bu bilinçle kamuoyunun aydınlatılmasında önemli görevler üstlenmektedir.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER