24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir: -Halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de büyük katkı sağlamaktadır


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, vatandaşların doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının aynı zamanda demokrasinin güçlenmesine büyük katkı sağladığını bildirdi.
     Akdemir, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının Yıl Dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının kamuoyunun sesi olma görevini yerine getirebilmesi için, doğru, ilkeli ve objektif yayıncılık anlayışından vazgeçmemesi gerektiğini belirtti.
     Demokrasinin temel taşlarından olan basının, toplumu yaşanan gelişmelerden haberdar eden en önemli kurumlardan birisi olduğuna dikkati çeken Akdemir, şunları kaydetti:
     Halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de büyük katkı sağlamaktadır. Demokrasinin kesintisiz ve etkin bir şekilde işlemesi için basın kuruluşlarının görevini her türlü sansürden uzak ve meslek etiği kuralları çerçevesinde yerine getirmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda ve sorumluluk duygusu içerisin haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın mensuplarımızın, gazeteciler ve basın bayramını kutlar, çalışma yaşamlarında başarılar dilerim.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER